Managed hosting door True

Centric koopt failliet Apem in België

Centric koopt het failliet verklaarde Belgische bedrijf Apem. De Nederlandse dienstverlener neemt 172 van de 245 werknemers over. De Belgische vakbonden zijn niet erg blij met de overname. Zij denken dat Centric, door mensen druppelsgewijs te ontslaan, de wet Renault omzeilt.

Dienstverlener Centric koopt de Belgische branchegenoot Apem. Dit bedrijf, dat actief is op het gebied van consultancy, managed services, Imac- en pc-reparties, werd twee weken geleden failliet verklaard. Van de 247 medewerkers van Apem kunnen er 172 aan de slag bij Centric. De algemeen directeur van Orqua Centric, David van Waesberghe, zei tegen tv-zender Kanaal Z dat de medewerkers geselecteerd worden op expertise. Inmiddels is duidelijk dat de vestiging in Schelle gaat sluiten. Wat er met de vestiging in Waver gebeurt is nog niet duidelijk.

Het nieuwe team van Centric runt vanaf vandaag de activiteiten van Apem. Centric garandeert de klanten van het Belgische bedrijf voorzetting van de dienstverlening en service. Centric zegt in een persverklaring dat het de grootste speler wil worden in België. Het bedrijf heeft in België vestigingen in Antwerpen, Zaventem, Evere en Waregem. Het bedrijf heeft 700 Belgische werknemers.

Er waren verschillende kandidaten voor de overname van Apem. Belangrijkste criteria voor het selecteren van Centric was dat de dienstverlener de meeste banen kon behouden. De Belgische vakbonden zijn niet enthousiast over de overname. Zij denken dat Centric de mensen druppelsgewijs ontslaat om zo de wet Renault te omzeilen. Deze wet verplicht werkgevers de ondernemingsraad schriftelijk in te lichten van 'het voornemen' tot collectief ontslag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een bedrijf dat failliet is verklaard kan alleen maar hopen om opgekocht te worden om het aantal medewerkers wat op straat komt te staan op deze manier te beperken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-23T12:30:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.