Managed hosting door True

Bestuurder LogicaCMG weggestuurd

LogicaCMG stuurt opnieuw een bestuurslid de laan uit. Ditmaal is het Didier Herrmann die het bestuur verlaat. Hij bleek ontevreden over de beoogde opvolger van Martin Read, de bestuursvoorzitter die eerder op een zijspoor werd gezet.

Bestuurslid Didier Herrmann is door het overige bestuur van LogicaCMG verzocht om per direct zijn functie neer te leggen. De Fransman was sinds januari 2006 uitvoerend vicepresident bij de Brits-Nederlandse automatiseerder en uitvoerend lid van het bestuur. In die functie was hij verantwoordelijk voor de activiteiten in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Herrmann was voorheen topman bij het Franse Unilog, dat in 2005 door LogicaCMG werd overgenomen.

Louise Fisk, woordvoerder van het bedrijf, verklaarde aan Computable dat het besluit samenhangt met de vervanging van bestuursvoorzitter Martin Read. 23 september aanstaande gaat Read, na enig aandringen vanuit het bedrijf, met vervroegd pensioen. Het bedrijf heeft besloten hem tijdelijk te vervangen door de Duitser Torsten Strass. Volgens Fisk kan Herrmann zich niet vinden in dit besluit. Om een conflict te voorkomen, is de 57-jarige Herrmann nu verzocht om zijn bestuursfunctie neer te leggen. Hij blijft wel werkzaam bij het bedrijf.

Afgelopen mei kondigde LogicaCMG aan dat het bestuur zou worden gereorganiseerd en waar mogelijk verkleind. De functie van Herrmann zal voorlopig niet worden opgevuld door anderen. Voor scheidend voorzitter Read zoekt het bedrijf nog wel een definitieve vervanger.

CORRECTIE: Bestuursvoorzitter Martin Read wordt niet vervangen door de Duitser Torsten Strass, maar door de huidige operationeel directeur Jim McKenna. Het betreft wel een tijdelijke vervanging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.