Managed hosting door True

Prijzen voor softwareconsultancy stijgen flink

Klik op de grafiek voor een grotere versie (pop-up)

De prijzen voor softwareconsultancy stijgen steeds harder. In het eerste kwartaal van dit jaar was de stijging bijna 3,5 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dit is het vierde kwartaal op rij waarin de prijzen in deze bedrijfstak zijn gestegen.

De prijzen voor softwareconsultancy lagen in het eerste kwartaal van 2007 bijna 3,5 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. In totaal is dit het vierde kwartaal op rij waarin de prijzen in deze bedrijfstak stijgen. De prijzen stijgen ook steeds sterker. Dat becijfert het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat onlangs de prijsindex Softwareconsultancy presenteerde.

Prijsindex
De prijsindex meet de prijsontwikkeling vanaf het tweede kwartaal 2005. Softwareconsultancy levert volgens het CBS een toenemende bijdrage aan de dienstensector in Nederland.

Bij softwareconsultancy gaat het onder meer om ontwerp en programmeren van gebruiksklare systemen, advisering over gebruik en toepassing van software, webdesign, applicatiebeheer en projectmanagement in de automatisering.

Productiegroei
De prijzen lagen in het tweede kwartaal van 2006 nog maar 1,5 procent hoger in vergelijking met een jaar eerder. Het afgelopen kwartaal steeg dit cijfer al naar bijna 3,5 procent. Dit wijst er volgens het CBS op dat de uitbundige productiegroei van de computerbranche doorwerkt in de prijzen.

De productie groeit ook sterker. In 2005 bedroeg de groei 4,2 procent, maar in 2006 was dat al 9,1 procent. Volgens het statistiekbureau nam de werkgelegenheid in deze branche flink toe, maar bleven er ook nog aardig wat vacatures openstaan, hetgeen ook voor de extra stijging van de prijzen kan hebben gezorgd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-25T11:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.