Compuware wil in de top-5

Leverancier van de ontwikkelomgeving Uniface, testtools en managementtools, Compuware, maakte zijn jaarcijfers bekend. De omzet steeg met 35 procent naar bijna 813 miljoen dollar.

De winstgroei bedroeg 100 procent en kwam uit op ruim 97 miljoen dollar. Joe Nathan,chief operating officer (coo), denkt binnen twee jaar de top-5 te kunnen betreden. "Novell, Sybase en Informix, die nu de vijfde tot en met de zevende plaats bezetten, hebben geen unieke marktpositie en zullen dus verdwijnen. Ze verliezen nu al in snel tempo hun positie", aldus de zelfverzekerde Nathan.
In september komt een nieuwe versie (7.2) van Uniface op de Nederlandse markt. De technologie op het gebied van softwarecomponenten en de integratie ervan is verbeterd. Met de zogenoemdeUniversal Request Broker (URB) kunnen niet alleen in Uniface ontwikkelde componenten gebruikt worden, maar alle componenten die werken op basis van het door Microsoft gepromote Dcom (distributed common object model) en het voor Sun, Oracle, IBM en Netscape heilige Corba (common object request broker architecture).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.