Baan en Sap maken meer winst

Softwareproducent Baan heeft in het derde kwartaal van dit jaar een stevige winststijging gerealiseerd. De winst steeg in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar van 9,5 miljoen dollar (19 miljoen gulden) tot een record van 21,6 miljoen (43 miljoen gulden).

De omzet ging van 105 miljoen naar 173,2 miljoen dollar (circa 350 miljoen gulden). Baan meldt voorts zijn aandelen in tweeën te willen splitsen.
De winst steeg onder andere door de overname van Aurum Software en een belastingbate van 3,3 miljoen dollar. Baan kwam met de Nederlandse overheid overeen dat het per 1 januari 1997 onder een nieuwe belastingwet voorhigh-tech bedrijven valt. De gemiddelde belastingdruk is daardoor gezakt van 39 naar 32 procent. Daartegenover staat dat de erp-leverancier 9,6 miljoen dollar aan reorganisatievoorzieningen heeft getroffen in verband met de overname van Aurum.
Baans veel grotere concurrent Sap maakte ook zijn resultaten van het derde kwartaal bekend. De omzet steeg met 82 procent tot 1,417 miljard mark, terwijl de brutowinst toenam tot 251 miljoen mark. Het Duitse bedrijf kondigde aan dat voor het derde kwartaal van 1998 een beursnotering in New York op stapel staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.