Managed hosting door True

Gerucht: koopt HP het Franse Bull?

Volgens de website van het Franse economische blad Capital zou de Amerikaanse HP in 'vergevorderde onderhandelingen' zijn om het Franse bedrijf Bull te kopen. Begin augustus zou het bedrijf een bod kunnen doen.

Er is geen officiële commentaar gegeven door de directies van beide bedrijven, maar HP zou de zakenbank Morgan Stanley en het advocatenkantoor Freshfiel hebben ingeschakeld om het overnamedossier van Bull te bestuderen.

De groep uit Palo Alto zou zo'n 720 miljoen euro kunnen bieden, zijnde 7,5 euro per aandeel. Dat is een bonus van 40 procent op de gemiddelde koers van Bulle tijdens de maand juli. Het leeuwendeel van het kapitaal van Bull - 78 procent om precies te zijn - is genoteerd op Euronext Parijs. De rest is in bezit van Franc Télécom (10,1 procent), JP Morgan (5,1 procent), NEC (3 procent) en werknemers van de groep (1,2 procent).

Supercomputers

Bull haalde in het boekjaar 2006 een omzet van 1,15 miljard euro. Het maakte 17,1 miljoen euro verlies. De groep biedt werk aan 7200 mensen en houdt zich vooral bezig met diensten rond professionele infrastructuren en supercomputers.

Een formeel bod zou begin augustus kunnen volgen. De naam Bull komt ook voor in een ander overnamedossier, namelijk dat van de overname van GFI Informatique door Fujitsu Services. Bull zou de Japanse groep een hak kunnen zetten door samen te gaan met zijn Franse sectorgenoot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.