Eerste veilige creditcard-transactie

Mastercard heeft concurrent Visa verslagen in de race om 's werelds eerste online creditcard-transactie via de SET-standaard (Secure Electronic Transaction) voor Internet-betalingen (in februari 1996 aangenomen door een consortium met ondermeer Mastercard, Visa, Microsoft en Netscape).

Afgelopen maandag kocht Carl Christian Aegidius, directeur bij IBM Scandinavië, via Internet een exemplaar van de Stephen King thrillerRose Madder bij de Deense boekhandel Lademanns Forlag.
De SET-specificatie, vrijgegeven in juni 1996, gebruikt encryptie-technieken voor het veilig stellen van de privacy en voor het aan kopers- en aanbiederszijde garanderen van de juiste identiteit. Alle SET-transacties worden versleuteld, waarbij zowel de aanbieder als de koper over een digitale identiteitskaart beschikken (uitgegeven door een betrouwbare certificatie-instelling) om de transacties te ontcijferen. Mastercard, IBM en een consortium van Deense banken starten deze maand een klein pilot-project (met drie aanbieders en duizend klanten) om de betrouwbaarheid van de technologie te testen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Net.Commerce Payment software ontwikkeld door IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.