Reed Elsevier zet wetenschap op net

Het uitgeversconcern Reed Elsevier bereidt een nieuwe wetenschappelijke databank voor, die volgens het concern twee keer zoveel informatie gaat bevatten als op het totale Internet aanwezig is.

De nieuwe databank gaat Sciencedirect heten. Alle artikelen die de meer dan 1200 Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften van Reed Elsevier bevatten, komen er op. P. Vlek, lid Raad van Bestuur Reed Elsevier, heeft dit voornemen bevestigd. Op de website van Elsevier was al eerder melding gemaakt van dit plan.
Het Brits-Nederlandse concern wil Sciencedirect laten uitgroeien tot de grootste elektronische databank ter wereld. Via Elseviers Amerikaanse dochter Lexis-Nexis worden de tijdschriften 'full text' via een geïntegreerde databank beschikbaar gesteld. De eerste driehonderd titels worden al in het lopende kwartaal op het Web gezet. Voorlopig gaat het om een experiment. Elsevier verwacht in augustus van dit jaar het commerciële stadium te bereiken. De investeringen komen de eerste drie jaar uit op een bedrag tussen de 25 miljoen en 30 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.