'Explorer is het meest invloedrijke techproduct'

Internet Explorer heeft de afgelopen 25 jaar de meeste invloed gehad op de technologische geschiedenis. Dat schrijft CompTIA na een klein onderzoekje. Het eerste niet-Microsoft product, de iPod, komt pas op een vijfde plek in de lijst van meest invloedrijke technologieproducten.

Internet Explorer is het meest invloedrijke technologieproduct geweest van de afgelopen 25 jaar. Dat blijkt uit een poll van de Computing Technology Industry Association (CompTIA). Op de poll reageerden 471 it'ers.

Tweederde van de respondenten vond Internet Explorer het meest invloedrijke technologieproduct. Meer dan de helft van de respondenten stemde ook op Microsoft Word. Windows 95 kwam op een derde plek.

De Ipod is het eerste niet-Microsoft product en staat op een vijfde plek. Vlak daarboven staat Excel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De waarde van dit onderzoekje lijkt me zeer beperkt. Als bijvoorbeeld de poll wordt uitgevoerd onder alleen 471 it'ers lijkt me dat geen representatieve steekproef en is het zeer waarschijnlijk dat er een it-product uitkomt en geen algemeen meest invloedrijk techproduct.

Als er al een it-product uit zou moeten komen, dan lijkt met bijvoorbeeld de pc welke het fundament en dus de 'enabler' is voor Windows en de Explorer een meer voor de hand liggende kandidaat dan de Explorer in de afgelopen 25 jaar.

Tja, als er mensen zijn dit vergeten zijn dat indertijd Netscape bijna 90% van de markt in handen had totdat Microsoft IE integreerde in het systeem om Netscape van de markt te drukken dan is dit het resultaat.

Er is leven na de dood en zeker na en naast Windows. Het valt me trouwens op dat de opensourcewereld steeds weer betere en stabielere alternatieven weet te bezorgen en dat de it-sector daar liever bij wegblijft, onbegrijpelijk.

De titel mag wel tussen quotjes. Nu wordt het als een feit gepresenteerd, terwijl het het resultaat is van een poll met slechts 471 respondenten. Niet echt een gedegen onderzoek.

Wel een vreemde keuze als je bedenkt dat IE voor een groot deel rust op de techniek die door Netscape is gemaakt.

Jammer dat Computable de uitslag van zo'n onderzoek niet even in de juiste context plaatst. De schamele 471 reacties van de door CompTIA geclaimde 22,000 leden is wat aan de lage kant. En leden die omgekocht worden met reisjes en iPhones om nieuwe leden te werven lijken mij, mede gezien de uitslag van deze poll, niet representatief voor de it-business of zoals CompTIA claimt: 'Voice of the world?s $1 trillion-plus IT industry', waarbij ik me dan weer de vraag stel of 22,000 it'ers niet een druppel op de gloeiende plaat voorstelllen. Oh, ja, en waarom een onderzoek naar het meest invloedrijke techproduct van de laatste 25 jaar: CompTIA bestaat 25 jaar. Gefeliciteerd!

Klopt wel zo'n beetje denk ik. Er is geen product geweest dat meer veiligheidslekken heeft gekend dan MSIE. In de periode van MSIE6 was er eigenlijk altijd wel een ongepatched veiligheidslek bekend. Het kan niet anders dat deze enorme bedreiging voor systemen en netwerken heeft een gigantische invloed heeft gehad. Al is het maar in de vorm van miljarden door de WC gespoelde budgetten om de door dit wangedrocht veroorzaakte puinhopen weer uit de weg te ruimen.
En dan heb ik het nog niet eens over de duizenden webdeveloppers die nu nog steeds elke nacht schreeuwend wakker worden van door het trauma dat MSIE5 en 6 ze opgeleverd heeft.

:-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-01T10:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.