Monsterverbond tegen Microsoft

Op het gebied van object-technologie gaan IBM, Sun Microsystems, Oracle en Netscape Communications een gezamenlijk front vormen. De vier zullen open standaarden van de Object Management Group ondersteunen.

Doel is softwareprodukten beter met elkaar samen te laten werken en de uitwisselbaarheid van objecten te garanderen. Tegen het eind van dit jaar moeten objecten die de vier bedrijven op de markt brengen voldoen aan de standaarden van de Object Management Group.
Analisten zien de samenwerking van de vier als een monsterverbond gericht tegen de dominantie van Microsoft. Deze laatste heeft zelf al een technologie voor objecten gelanceerd, Activex, die ondermeer toegepast wordt in de Explorer-browser. Hoewel Microsoft, naast andere softwarebedrijven, uitgenodigd zal worden deel te nemen aan de standaarden van de Object Management Group, ziet het er niet naar uit dat het bedrijf uit Redmond zijn eigen object-technologie in de steek laat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.