Apple staakt diverse projecten

Apple concentreert zich voorlopig op de Macintosh en het Mac-OS. Andere, vaak door Apple zelf ontwikkelde en tot voor kort nog als kernactiviteiten beschouwde technologieën, worden geschrapt.

Van Opendoc, een raamwerk waarbinnen verschillende objecten samenwerken, zullen geen nieuwe versies meer verschijnen. Daarnaast zal Apple zijn software-ontwikkeltools voor Mac-OS niet doorontwikkelen.
Ook het aantal nog te lanceren updates van Mac-OS zal minder groot worden. Voor de toekomst gokt men op Rhapsody en Java. Rhapsody is de codenaam voor het 'overgangsbesturingssysteem' tussen het huidige en Nextstep. Verder zal men een Java Api-set voor Nextstep ontwikkelen. Wat graphics betreft krijgt Display Postscript de voorkeur, mogelijk uitgebreid met features van Quickdraw GX, dat geschrapt is. Van Mac-OS komt dit jaar maar één grote nieuwe release, Allegro (verwacht voor medio dit jaar).
Ook het aantal verschillende uitvoeringen van de Mac brengt Apple terug. De Performa-lijn maakt plaats voor een nieuwe reeks consumenten-PC's. De Newton-divisie, verantwoordelijk voor de Messagepad-produkten, zal �f verkocht worden, �f de technologie zal in licentie worden gegeven aan derden. De nazaten van de Newton-palmtopcomputer blijven leverbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.