Managed hosting door True

Verzekering voor kleine en startende ict-bedrijven

Twee op de drie ict-bedrijven heeft geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Met name voor kleine en startende ict-bedrijven is het lastig en duur om die verzekering af te sluiten. ICT~Office komt met een speciale verzekering voor startende bedrijven en het mkb. De verzekering moet kansen voor startende ondernemingen vergroten en faillissementen verminderen.

Veel ict-bedrijven hebben geen beroepsaansprakelijkheids-verzekering. Daardoor lopen met name bedrijven in het mkb-segment grote financiële risico's. Geschillen tussen ict-bedrijven en klanten kunnen oplopen tot claims die uiteenlopen van duizenden tot miljoenen euro's. Bij beroepsaansprakelijkheid kan die claim leiden tot een faillissement. Daarnaast eisen opdrachtgevers, met name de overheid, steeds vaker een dergelijke verzekering.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering die ICT~Office samen met Aon biedt is speciaal opgezet voor bedrijven met een omzet tot drie miljoen euro per jaar. De verzekering dekt algemene aansprakelijkheid (ondermeer claims in verband met zaak- en/of letselschade) en beroepsaansprakelijkheid (claim van de opdrachtgever als gevolg van een fout in de opdracht). Tot nu toe was met name het verzekeren van beroepsaansprakelijkheid voor startende en kleine bedrijven erg duur of lastig.

Voor algemene en beroepsaansprakelijkheid geldt een maximaal schadebedrag van een miljoen euro per gebeurtenis. Per jaar wordt maximaal twee miljoen euro schadevergoeding uitgekeerd. De premie is afhankelijk van de jaaromzet. Voor bedrijven met een jaaromzet van 250.000 euro geld een premie van 1150 euro per jaar. Bedrijven met een jaaromzet tussen de 2,5 en 3 miljoen euro moeten 10.000 euro premie betalen. Op de site van ict~office staat uitgebreide informatie over de nieuwe verzekering voor startende en bedrijven in de mkb-sector in de ict.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-07T10:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.