Microsoft poort Win32 API naar Java

Microsoft is volgens bronnen in de IT-industrie bezig belangrijke delen van de Win32 API te poorten naar de programmeertaal Java. De nieuwe api's (application programming interfaces) zullen de gedaante krijgen van Java Class Libraries en geïntegreerd worden met toekomstige edities van Microsofts Java Virtual Machine (JVM).

Het zou in de bedoeling liggen de Win32 Java Class Libraries en de bijbehorende JVM niet te beperken tot het Windows-besturingssysteem maar ook geschikt te maken voor andere platformen.
Men gaat er van uit dat alle ontwikkeltools van Microsoft op den duur de Win32-op-Java strategie gaan ondersteunen. Te beginnen met de komende versie van Visual Basic (codenaam Vegas) dat net zo gemakkelijk native Java byte-code zou kunnen generen als native Windows-code. Een eerste testversie van dit product zou bijna gereed zijn. Verwacht wordt dat Microsoft een interim upgrade van Visual Basic, met daarin de Java-conversie-technologie, zal aankondigen tijdens de TechEd-conferentie, die van 5 tot 9 mei in Orlando, Florida, wordt gehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-08T00:00:00.000Z Redactie Computable