Waarschijnlijk geen ontslagen bij Sun Nederland

Jonathan Schwarz

Jonathan Schwartz tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers eind juli.

Sun Microsystems gaat opnieuw banen schrappen. In Nederland zullen waarschijnlijk geen ontslagen vallen, aldus een woordvoerder. Het is niet bekend hoeveel werknemers hun baan zullen verliezen.

De ontslagronde die Sun Microsystems aankondigde, heeft waarschijnlijk geen gevolgen voor de  Nederlandse/Europese vestiging. Volgens een woordvoerder lijkt het erop dat de ontslagen voornamelijk in Amerika gaan vallen. "Tot op dit moment hebben wij geen zicht op ontslagen in Nederland", aldus de woordvoerder tegen Computable.

In Nederland heeft Sun Microsystems een Nederlandse en Europese vestiging. In totaal werken er in ons land zo'n 400 tot 500 mensen voor het bedrijf. De werknemers van Sun Nederland zijn voornamelijk werkzaam op het vlak van sales & support. Ongeveer de helft van de werknemers in Nederland werkt voor de Europese vestiging. Een handjevol werknemers in Nederland werkt voor Sun Microsystems Corporate en heeft technische werkzaamheden.

Herstructureringen

Uit een rapportage bij de Amerikaanse beursautoriteiten blijkt dat Sun Microsystems het komende kwartaal 100 tot 150 miljoen dollar gaat vrijmaken in verband met herstructureringen. In 2006 ontsloeg Sun al 13 procent van de werknemers. Nu werken er nog zo'n 34 duizend mensen bij het bedrijf. Het is nog niet bekend hoeveel ontslagen er zullen vallen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-08T11:30:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.