IBM levert Java-ontwikkelomgeving

Ontwikkelomgeving Visual Age van IBM is nu beschikbaar met de programmeertaal Java. Daarnaast is Visual Age Webrunner uitgebracht, een set ontwikkelhulpmiddelen die door IBM-dochter Taligent geleverd worden.

Webrunner bevat een aantal standaard Java-beans. Verder kondigde de grootste softwareleverancier ter wereld zijnBean-dipping technologie aan, die later dit jaar op de markt komt. Hier kunnen Java-beans worden uitgebreid met standaard-functies, zoals printopties en beveiliging.
Webrunner biedt een aantal helpfuncties die het ontwikkelen van Java-beans vereenvoudigen. Tevens behoort een migratietool tot het pakket. Active X-componenten kunnen naar Java vertaald worden. Voorwaarde is dat de ontwikkelaar toegang moet hebben tot de broncode. Bovendien moet dat C++-code zijn. De migratietool werkt niet met Active X-componenten van Visual Basic of Visual J++. Hoewel het nieuwe product wordt gepositioneerd als gebruiksvriendelijk, blijft het een tool voor professionals. Afhankelijk van de structuur en inhoud van de Active X-component moet de ontwikkelaar zelf handmatig de Java-bean completeren.
De ontwikkelomgeving, waar 250.000 bèta-kopieën van verstrekt zijn, is per direct beschikbaar en kost 99 dollar per gebruiker. Webrunner wordt elektronisch ter beschikking gesteld. Een abonnement kost 149 dollar per gebruiker. Ontwikkelaars hebben dan direct toegang tot nieuwe standaard beans op het moment dat ze beschikbaar zijn. De multi-user-versie van Visual Age for Java komt in augustus op de markt en zal verschillende databases ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.