Implementatie blijft knelpunt erp

Implementatieproblemen met erp-pakketten (enterprise resource planning) blijven de komende drie jaar de hoogste prioriteit opeisen. Daarnaast wordt volgens erp-analist Andrew Dailey van de Gartner Group te weinig aandacht besteed aan het operationeel houden van software.

"Erp-leveranciers besteden te weinig aandacht aan management van upgrades en integratie met andere systemen. Software in de lucht houden is even belangrijk als de implementatie ervan", meent Dailey.
Verder vindt de analist dat Sap, vaak bekritiseert vanwege implementatieproblemen, overdreven veel kritiek ontvangt. "Implementatie en operationeel management is een probleem voor elk pakket", aldus Dailey. Hij verwacht dat leveranciers als Baan, Sap, Oracle en Peoplesoft hun software zullen verbeteren, maar ook dat de problemen nooit geheel zullen verdwijnen. De initiële configuratie, het gebruik van branche-modellen en dynamische implementatie-methodologieën zijn zaken die verbeterd worden. Dailey noemt deDynamic Enterprise Modeller van Baan als voorbeeld van een implementatie-tool van de toekomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-05T00:00:00.000Z Redactie Computable