Beveiligingsbug in Explorer 4.0

Microsofts Internet Explorer 4.0 bevat een beveiligingsbug waardoor bestanden op de harde schijf van de gebruiker overschreven kunnen worden. Door de bug kunnen kwaadwillenden een Java-applet in hun webpagina's opnemen die, na aangeroepen te zijn, 'undercover' zijn vernietigende werk op de lokale schijf kan starten.

De applet moet weliswaar bestandsnamen kennen om iets te kunnen beschadigen, maar gezien de standaard namen van de meeste Windows-bestanden kan de schade al snel aanzienlijk zijn. Het autoexec.bat-bestand en bepaalde .exe-bestanden bijvoorbeeld kunnen gemakkelijk vernietigd worden. De applet maakt gebruik van een Directx-component in de bèta-versie van de browser. Als de gebruiker de jongste versie van Java Virtual Machine draait, is ook Internet Explorer 3.0 er gevoelig voor. De bug treedt alleen op onder Windows 95, en niet onder Windows 3.1 of op de Mac. Onder NT zijn geen testen uitgevoerd.
Gedetailleerde informatie over de bug is te vinden ophttp://web.mit.edu/twm/www/expbug2. De enige bescherming op dit moment is het uitzetten van de Java-optie in Internet Explorer. Volgens genoemde site is Microsoft op de hoogte van het probleem en heeft het eenpatch opgenomen in de definitieve release van Internet Explorer 4.0, die voor 30 september is gepland. De oorzaak van het probleem zou liggen in Microsofts eigen uitbreidingen op Java, en niet in Java zelf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.