Sun brengt eigen Java-processor uit

Sun Microsystems lanceerde gisteren zijn eerste Java-chip, de microjava 701. Deze officieel nog ongeprijsde chip zal in de tweede helft van 1998 in grote hoeveelheden verkrijgbaar zijn. De 701 wordt de eerste van een hele processorreeks en is geoptimaliseerd voor het uitvoeren van Java- èn C- en C++-code.

Sun wil hiermee de migratie van het veelgebruikte C naar diens Java vereenvoudigen. Programma's die in C en C++ zijn geschreven, moeten echter wel opnieuw gecompileerd worden voordat ze kunnen draaien op de 701. Softwarebedrijf Metaware is de eerste met licenties van Sun voor het herschrijven van diens compiler.
Het hart van de 701-processor wordt gevormd door de verbeterde 32-bits picojava 2.0-kern. Deze micro-architectuur draait op 200 MHz en bevat ondermeer meervoudige instructie-folding. Hierdoor kan de processor maximaal vier instructies tegelijk uitvoeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.