Managed hosting door True

Krapte op arbeidsmarkt drukt winst Ordina

Halfjaar-cijfers Ordina: Omzetstijging hoger dan verwacht. Krapte op de arbeidsmarkt en outsourcingscontracten drukken de winst.

Automatiseerder Ordina boekt over het eerste halfjaar van 2007 een omzetstijging van 21%. In euro's betekent dat een stijging van 257,9 miljoen naar 311,4 miljoen euro. Die omzetstijging is iets boven de verwachting van marktanalisten. Zij raamden de omzetstijging van Ordina tussen de 300 en de 308 miljoen euro.

De nettowinst van 12,1 miljoen ligt aan de onderkant van de algemene verwachtingen. Analisten schatten de nettowinst van Ordina tussen de 12 en 16 miljoen euro. Dat ietwat lage winstcijfer komt voor een belangrijk deel door de huidige aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Ramon Schuitevoerder, analist bij Mazars Berenschot Corporate Finance: "Personeel is in de huidige markt veeleisender; hierdoor stijgen de personeelskosten en dat drukt de winst. Daarnaast heeft Ordina in 2007 een aantal nieuwe outsourcingscontracten afgesloten, daar wordt momenteel in geïnvesteerd en de opbrengst wordt in 2008 verwacht."

In vergelijking met concurrerende bedrijven heeft Ordina in het eerste halfjaar van 2007 goed gepresteerd. In de ranglijst van autonome groei laat Ordina een groei zien van 9% ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Daarmee laat het bedrijf de meeste concurrenten achter zich.

In de Benelux scoren Atos Origin (5,6%), en Logica CMG (8%) iets lager (gegevens Getronics zijn nog niet bekend). Alleen Capgemini heeft een hogere autonome groei laten zien (10,9%). Volgens Schuitevoerder tonen de cijfers aan dat Ordina ondanks de krappe arbeidsmarkt goed in staat is om personeel aan te trekken en te behouden.

Naast de halfjaarcijfers maakte Ordina de overname van het Belgische ITG Consulting Group bekend. ITG levert expertise en projecten op het gebied van business consultancy in voornamelijk de financiële markt. Bij ITG Consulting, opgericht in 1995, werken ongeveer 80 mensen. ITG, dat onder meer contracten heeft met Fortis, ING en Dexia, verwacht over heel 2007 een omzet te draaien van 8 miljoen euro. Ordina heeft de ambitie om in 2010 aan de top te staan van de ict-dienstverleners in België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Tsja was te verwachten he? Kennis de deur uit(besteden) en dan gaat een stukje van de winst ook daar heen? Lijkt me logisch.

"Personeel is in de huidige markt veeleisender; hierdoor stijgen de personeelskosten en dat drukt de winst."
Nadat ict-personeel zich jaar na jaar heeft laten uitbuiten, keert het tij, ditmaal ten gunste van de ict-werknemer.
Blijkt maar weer hoe kwetsbaar je bent als CEO van goed personeel wat bij jou wil werken. Wie weet komt door deze marktwerking meer winst bij de mensen die - door hard werken, veel over (en file)uren, de winst mogelijk maken voor het bedrijf in plaats van allerlei tussenschijven die mee-verdienen over de ruggen van de mensen in "de automatiseringskelders".

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.