Microsoft jaagt op software-ontwikkelaar

Met de oprichting van de Application Developers Customer Unit (Adcu) probeert Microsoft dichter bij de gemeenschap van ontwikkelaars te komen.

De organisatie richt zich op verticale toepassingen, het onder de aandacht brengen van Microsoft Backoffice, samenwerkingsverbanden met dienstverleners en het verstrekken van informatie aan ontwikkelaars via Internet.
Microsoft streeft naar een steeds groter draagvlak voor zijn Backoffice-platform. Dit probeert het te bereiken door het aangaan van samenwerkingsverbanden met softwareleveranciers die software ontwikkelen en implementeren volgens standaarden als Dcom (Distributed Common Object Model). Hoewel Microsoft zelf geen applicatiesoftware wenst te ontwikkelen, wil het de functionaliteit die alle software gemeen heeft met het besturingssysteem meeleveren. De 'bedrading' is standaard, zoals de Microsoft Transaction Server (MTS) en het Component Object Model (COM). De software-ontwikkelaar moet zich uitsluitend kunnen richten op de functionaliteit, aldus de leverancier
In zijn strategie voor de applicatiemarkt gaat Microsoft zich meer richten op het algemeen management, in plaats van het IT-management. Ondanks de kleine adviesorganisatie die het bedrijf heeft, wat weinig contacten op directieniveau betekent, zijn directieleden van potentiële klanten geïnteresseerd in Microsoft vanwege de naamsbekendheid. Ook via partners in de dienstverlening verwacht Microsoft steeds meer informatie te krijgen op het gebied van wensen en eisen van grote gebruikers.
Concurrent op dit gebied is het Unix-platform in combinatie met de Corba-standaard (Common Object Request Broker Architecture). Het bedrijf probeert zijn eigen COM-standaard op andere platformen ondersteund te krijgen in plaats van zelf Corba te ondersteunen. Het ondersteunen van Corba betekent immers het verliezen van de greep op de markt (net zoals bij Java).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.