Tussenversie Windows komt begin 1998

Microsoft heeft plannen om in het eerste kwartaal van volgend jaar een kleine herziening van Windows 95 uit te brengen. Deze 'tussenversie' op de weg naar Windows 98 bevat ondermeer verbeterde mogelijkheden voor webbrowsen.

De herziene versie, OEM Service Release (OSR) 2.5, wordt alleen geleverd aan PC-fabrikanten. Het Amerikaanse ministerie van Justitie voert nu een onderzoek uit naar deze tactieken. OSR 2.5 bevat standaard zowel Explorer 4.0 als nieuwe software voor online-diensten als het Microsoft Network (MSN), America Online en Compuserve.
Steve Ballmer, de tweede man bij Microsoft, verklaarde gisteren op de Backoffice-conventie in Den Haag dat hij niet op de hoogte is van een nieuwe Windows-versie. "Tenminste, het is niet van groot belang, anders zou ik er wel van weten", antwoordde de directeur verkoop en marketing.
Microsoft zou verder van Windows CE, diens besturingssysteem voor palmtopcomputers, een op zichzelf staande omgeving willen maken. Diverse fabrikanten hebben al ondersteuning voor de nieuwe versie 2.0 van CE aangekondigd. Eind dit jaar komen apparaten onder de duizend dollar op de markt, momenteel bekend onder de code-naam Jupiter. Een slankere CE-variant met dito apparatuur, getiteld Gryphon komt in januari 1998 uit. Gryphon omvat ondermeer mobiele telefoons en pagers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.