Managed hosting door True

HP en Foxconn bouwen fabriek in Rusland

HP en de Chinese elektronicaproducent Foxconn bouwen samen een fabriek in het Russische Sint-Petersburg. Eerst moeten er desktopcomputers van de band rollen. Later zullen er ook lcd-schermen geproduceerd worden.

HP en Foxconn, producent van computeronderdelen (zoals moederborden), hebben bekendgemaakt samen een fabriek in het Russische Sint-Petersburg te gaan bouwen. Er zullen lcd-schermen en desktops, en mogelijk ook notebooks gebouwd worden.

De eerste producten die uit de fabriek komen rollen zullen HP-desktopcomputers zijn; lcd-schermen komen later aan de beurt. Volgens Chinese media betekent de deal tussen Foxconn en HP, de grootste computerbouwer ter wereld, het begin van een strategische alliantie, die de relatie tussen HP en Taiwanese oem's zoals Asus en Elitegroup kan ondermijnen. In eerste instantie zullen er op de Russische markt gerichte producten van de lopende band afkomen, maar analisten verwachten dat de fabriek op den duur ook West-Europa zal gaan bedienen, en dat is vermoedelijk een schop tegen het zere been van de Taiwanese bouwers.

Locatie

Momenteel zijn de twee bedrijven op zoek naar een geschikte locatie bij de Russische stad; de start van de constructie van de fabriek staat voor dit najaar gepland. Het bouwwerk kan tot 60.000 vierkante meter gaan beslaan en de kosten ervan worden op 50 miljoen dollar geschat. Er zouden circa vijduizend mensen komen te werken.

Sint Petersburg wordt al langer aangemerkt als aantrekkelijke nieuwe locatie voor technologiebedrijven, onder meer vanwege de loonkosten die lager liggen dan in West-Europa en de VS. Ook de sterke Russische traditie op het gebied van exacte wetenschappen speelt een rol. Eerder besloot HP al om er een onderzoekscentrum te bouwen.

Redactie Tweakers.net/Mick de Neeve

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.