Managed hosting door True

Ex-Apem-personeel daagt Centric voor de rechter

logo

De 54 voormalige medewerkers van de Belgische ict-dienstverlener Apem dagen het Nederlandse Centric voor de rechter. Zij worden gesteund door een aantal Belgische vakbonden.

De 54 medewerkers zijn het niet eens met de gang van zaken na de overname van Apem door Centric. Zij werden na de overname ondergebracht in de nieuwe onderneming MIS Schelle, die al na enkele dagen failliet werd verklaard. De vakbonden eisen nu dat de contracten van de werknemers worden ontbonden en zij terugkeren in dienst van Apem.

Als voorbereiding op de rechtszaak hebben de vakbonden een deurwaarder vorige week laten vaststellen dat Apem de medewerkers niet toestaat aan het werk te gaan op hun vroegere werkplekken in Schelle (ten zuiden van Antwerpen) en Waver (ten zuidoosten van Brussel). Vervolgens stelden de vakbonden Centric in gebreke voor de betaling van het salaris van de betrokken werknemers.

Niet enthousiast

Centric bereikte in juli overeenstemming over de overname van 172 van de 245 medewerkers van het failliete Apem. De vakbonden waren van het begin af aan niet enthousiast over de overname door Centric. Zij verwachten dat het bedrijf de oud-Apem-medewerekers druppelsgewijs wil ontslaan. Daarmee overtreedt het bedrijf de Wet Renault, die bedrijven verplicht om collectief ontslag vooraf te melden bij de ondernemingsraad.

Apem is actief op het terrein van consultancy, managed services, Imac- en PC-reparaties. Centric heeft vestigingen in Antwerpen, Evere, Waregem en Zaventem. In totaal werken er bij Centric in België zevenhonderd mensen.

Bij Centric was vanochtend niemand beschikbaar voor commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-23T13:45:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.