Beveiliging is meer dan encryptie

"Goede beveiliging omvat meer dan alleen encryptie. Een intranet moet ook identificatie- en autorisatiediensten hebben", betoogt James Curtin, oprichter en directeur van softwareleverancier Dascom.

Hij meent dat informatiebeveiliging zich uitstrekt van het coderen van data tot het identificeren van gebruikers en het bepalen van hun toegangsrechten.
Dascom pretendeert niet iedereen te kunnen bedienen. Daarvoor is de acht mensen sterke firma nog te klein, zeker in Europa en de Verenigde Staten. "Wij zijn namelijk andersom begonnen; eerst klanten werven in Azië en Australië", legt Curtin uit. Het Amerikaanse bedrijf probeert nu pas in het Westen voet aan de grond te krijgen. Speerpunt van deze aanval is Intraverse, een serie autorisatieproducten die werken met diverse besturingssystemen, verschillende applicaties en andere beveiligingssoftware. Intraverse biedt beveiligingsdiensten voor moderne servers en voorlegacy-systemen. Dit strekt zich verder uit dan alleen toegang tot oude databases via moderne systemen. Intraverse verzorgt bijvoorbeeld ook autorisatie voor beeldtelefonienetwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.