Centric biedt opstandige Belgen een baan

logo

Directeur Gerard Sanderink biedt 54 voormalige werknemers van het Belgische bedrijf Apem een baan bij Centric aan. Dat staat in een brief die Centric vandaag aan de medewerkers stuurde.

Het aanbod is bedoeld voor de 54 Apem-medewerkers die na de overname door Centric werden ondergebracht in het bedrijf MIS Schelle. Dat ging enkele dagen daarna failliet. Het aanbod omvat een baan bij Centric Managed ICT-services Brussels en volledige betaling van het achterstallige loon. De medewerkers kunnen zich per direct melden, wanneer zij op het aanbod willen ingaan.

Met het aanbod komt Centric de verplichtingen na uit het eerste contract dat met de medewerkers is gesloten, laat Centric-directeur Gerard Sanderink weten. Verder wil hij geen toelichting op de gang van zaken geven.

Vakbondssecretaris Kathleen Maes van de vakbond LBC is tevreden. "Elke job is mooi meegenomen, natuurlijk. Maar het blijft spijtig dat de werknemers hier een maand op hebben moeten wachten. Directeur Sanderink reageert pas nadat de mensen tot drie keer toe in een aangetekend schrijven het bedrijf in gebreke hebben gesteld. Zij hebben drie keer moeten vragen om werk, om hun loon."

Ontbinding

Vorige week maakten de medewerkers van het failliete MIS Schelle bekend hun contract bij de rechter aan te zullen vechten. Op die manier wilden zij Centric dwingen hun het achterstallige loon en werk of een ontslagvergoeding te geven. Eind vorige week bleek Centric bereid de zaak te schikken.

Vakbondsbestuurder Maes betwijfelt of de animo onder de werknemers voor het Centric-bod groot zal zijn. "Ik weet niet of er nog veel mensen voor Centric willen werken."

Zwartwerkers

Het faillissement van MIS Schelle kan overigens nog een staartje krijgen, weet Maes. "Centric heeft de werknemers nooit aangemeld bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. Daarmee waren zij feitelijk zwartwerkers. Centric heeft zich schuldig gemaakt aan strafbare feiten. Alles hangt er nu van af hoe strikt de Belgische overheid tegen het bedrijf wil optreden."

Directeur Gerard Sanderink van Centric is dit jaar door lezers van Computable genomineerd voor de Computable Award ceo van het jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

... "Daarmee waren zij feitelijk zwartwerkers.

---"Directeur Gerard Sanderink van Centric is dit jaar door lezers van Computable genomineerd voor de Computable Award ceo van het jaar."

Treffend ZWARTE HUMOR...

"Opstandige Belgen" : wat een titel ! Daarmee legt Johannes van Bentum de oorzaak van de problemen bij de werknemers ipv. bij een werkgever, die geen greintje respect toont voor zijn personeel en voor de arbeidswetgeving in Belgie.

"Centric de juiste richting in IT"... Hmm, ik denk dat de lezers van Computable de juiste richting kwijt is geraakt met de nominatie!

@Ferry: Ik zie de aanduiding 'opstandige Belgen' als een geuzennaam. Over de oorzaak van de problemen bestaat geen enkele twijfel, toch?

m.b.t. het betalen van het achterstallig loon: men werd 'mondeling' voorgesteld een 'regeling' te aanvaarden van 2500 euro (waarschijnlijk ook in 't zwart...)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-27T15:10:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.