Cao Getronics doorbraak IT-branche

Getronics heeft met de bonden een principe-akkoord bereikt over een cao. Na ruim een jaar onderhandelen hebben beide partijen elkaar afgelopen maandag gevonden.

Getronics is de eerste grote IT-dienstverlener bij wie het de bonden gelukt is tot een principe-akkoord te komen. De bonden zijn hierover zeer te spreken. Tot nog toe kregen ze nauwelijks voet aan de grond in de IT-sector waar de organisatiegraad laag is.
De Raam Arbeids Overeenkomst (RAO) geldt voor alle onderdelen, uitgezonderd Electric Engineering dat onder de metaalcao valt. De nieuwe cao kent een looptijd van twee jaar. Alle werknemers krijgen met terugwerkende kracht tot 1 januari 1997 een loonsverhoging van 1,25 procent. Afhankelijk van het bedrijfsonderdeel komt daar nog een verhoging van tussen de 0,25 en 2 procent bij. Nadere gesprekken volgens over functiewaardering, beoordelingsstelsels, beloningssystemen en pensioenregelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.