Groei Internet-verkeer stagneert

Het aantal Nederlanders dat regelmatig op Internet rondsurft, stagneert. Na een spectaculaire groei van 100.000 frequente gebruikers begin 1995 tot ruim 700.000 gebruikers eind vorig jaar, lijkt de rek er uit te zijn.

Het onderzoeksbureau Trendbox heeft over de afgelopen drie maanden geen noemenswaardige stijging meer waargenomen. Het aantal particuliere deelnemers is al sinds mei vorig jaar stabiel. Alleen werknemers van bedrijven, overheidsinstellingen en universiteiten lijken meer tijd aan Internet te besteden.
Het Internet-gebruik versobert ook enigszins. Steeds meer surfers beperken zich tot het gebruik van e-mail, het raadplegen van 'virtuele kranten' en websites van financiële dienstverleners. Weinigen surfen meer doelloos rond. Met de stagnatie in het aantal gebruikers is het profiel van driekwart mannen en een kwart vrouwen gelijk gebleven. Volgens Trendbox is ruim de helft van de gebruikers een particulier, terwijl iets meer dan een derde tot de zakelijke gebruikers behoort. De rest is student of medewerker van een universiteit of hoge school.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.