Managed hosting door True

Ordina wil Capgemini en LogicaCMG voorbij

Ordina-topman Ronald Kasteel is ambitieus: hij wil de concurrenten Capgemini en LogicaCMG voorbijstreven in schaal en kwaliteit. Ordina is nu nummer drie, na Capgemini en LogicaCMG.

De omzet van Ordina zal dit jaar uitkomen tussen 660 en 690 miljoen euro. Of dat voldoende is voor een tweede plaats, is nog de vraag. Vorig jaar boekten Capgemini en LogicaCMG een omzet van respectievelijk 900 en 600 miljoen euro. Ordina sprokkelde 550 miljoen euro bijeen.

Ordina-topman Kasteel verzekert dat zijn bedrijf sneller groeit dan de concurrenten. Dat zegt hij in het blad Effect van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

"Onze prioriteit ligt in de financiële wereld en de overheid. We hebben 40 klanten die in 2006 68 procent van onze omzet hebben gedaan, dat moet 75 procent worden. Dat is de verklaring voor ons succes: focus."

Min dertig procent

Voor beleggers is het aandeel Ordina tijdens de krappe acht jaar dat Ronald Kasteel aan het bewind staat geen winnaar geweest. De koers staat nu dertig procent lager dan bij zijn aantreden.

Kasteel: "Ja, en dat is voor beleggers heel vervelend. Maar mijn periode is nog lang niet afgelopen! Het is ook heel leuk hier, wij gaan onze droom realiseren, wij gaan voor het nationale kampioenschap."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Nummer 3 op van voor een lijst? Volgens mij had Atos Origin een omzet van iets meer dan 1 miljard in Nederland in 2006 en zat Getronics daar ook ergens in de buurt. Dus omzet in Nederland kan het niet zijn.

Grappig dat de echte nummer een van Nederland niet wordt genoemd: Atos Origin (540 Mio in het eerste halfjaar, dat is al bijna de jaaromzet van Ordina in het *hele* jaar)

Klassejournalistiek!

Robert

Wat een opportunistisch verhaal! Een aantal weken geleden presenteert deze 'topman' zgn fantastische cijfers, maar de beleggers kijken daar wel doorheen, de aandelen daalden wederom. Sinds zijn aanstelling presteert hij slecht en toch mag hij blijven zitten. Als ik zoveel jaar achter elkaar fouten maak, word ik ontslagen. Maar hij blijft dromen over het nationale kampioenschap. Dromen zijn bedrog, mijnheer Kasteel!

Ik schuif het compliment van 'klasse journalistiek' (@ Robert) graag door naar de collega's van Effect. Maar bij twijfel is het altijd verstandig te checken en dubbelchecken: de woordvoerder van Capgemini bevestigt het omzetcijfer van 900 miljoen euro in 2006 en tekent daarbij aan dat dit inclusief de omzet van Sogeti is. De woordvoerder van LogicaCMG meldt een omzet in 2006 van 447,6 miljoen pond. Dat is 649,5 miljoen (hedendaagse) euro's.

Ratelband zou trots op hem zijn!
Maar, waar zouden we zijn zonder optimisten?
Gezien de positieve omzetcijfers van het eerste halfjaar geef hem enigszins gelijk.

@ Johannes,

Niet helemaal zeker wat nu je punt is: de cijfers van resp. Cap en CMG zijn *jaar* cijfers. De jaarcijfers van Atos zijn (geextrapoleerd van 540 in H1) bijna 1,1 Miljard. Alleen in NL wel te verstaan. Met 9000 medewerkers toch een prestatie van formaat.

Maw Ordina is de nummer 4 en niet de nummer 3.

MvGr,
Robert

Getronics PinkRoccade stuurt als reactie op dit stukje over de plannen van Ordina-directeur Ronald Kasteel twee sheets met Gartner-cijfers voor de Nederlandse ict-dienstenmarkt over 2006 (rapport van augustus 2007):

Marktaandeel
1. Overige aanbieders, 2.363 miljoen dollar, 20,5 procent
2. Getronics, 1.241 miljoen dollar, 10,8 procent
3. IBM, 1.102 miljoen dollar, 9,6 procent
4. Atos Origin, 1.053 miljoen dollar, 9,1 procent
5. Capgemini, 802 miljoen dollar, 7,0 procent

Werknemers
1. Getronics PinkRoccade, 10.500
2. Atos Origin, 9.000
3. LogicaCMG, 6.000
4. IBM, 5.500
5. Capgemini, 4.500

In beide Gartner-lijstjes komt Ordina niet in de top-3 voor. Dat is waarschijnlijk de boodschap. Met een omzet van 581 miljoen dollar bezet Ordina in 2006 volgens Gartner een zevende plaats, met 4.500 werknemers staat het op een gedeelde vijfde plaats met Capgemini.

Reactie op iedereen die eerder reageerde; jullie vergeten 1 cruciale zaak! Logica, Atos, GPR en Cap doen ook allemaal nog infrastructuur, werkplek- en netwerkbeheer! Ordina heeft dit volledig afgestoten! Je moet dus kijken naar de relatieve omzet, dan is Ordina toch een top-3 speler. Eerst zeker weten, dan reageren mensen. Op dit moment telt Ordina ergens tussen de 6500 en 7000 medewerkers volgens mij.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.