Managed hosting door True

Google gaat naar de maan

 

Wereldwijd roept Google bedrijven op deel te nemen aan een wedstrijd met als doel een onbemand voertuig op de maan te laten landen. Het zoekbedrijf looft hiervoor een prijs uit van maar liefst 30 miljoen dollar.

Vandaag is een nieuwe wedloop naar de maan begonnen. Google daagt ondernemers en technici uit om goedkoper ruimteonderzoek mogelijk te maken. Deelnemende bedrijven dienen een onbemand voertuig op de maan te laten landen en er vervolgens diverse opdrachten mee uit te voeren. Het maanwagentje moet bijvoorbeeld minimaal vijfhonderd meter over het maanoppervlak rijden en beeldmateriaal en andere data naar de aarde sturen.

De uiteindelijke winnaar van de wedstrijd strijkt maar liefst 30 miljoen dollar op. Google stelt de prijs beschikbaar in samenwerking met de Amerikaanse non-profit organisatie X Prize Foundation. Het doel van deze organisatie is 'het creëren van radicale doorbraken om in de hedendaagse wereld uitdagingen op te lossen'. Eerder stelde de stichting een bedrag van 10 miljoen dollar beschikbaar voor onafhankelijke ruimtereizen.

Volgens de organisatie bestaan er momenteel geen particuliere ruimteprojecten die verder dan 24.000 kilometer van de aarde zweven. Op die hoogte bevinden zich vele communicatiesatellieten in geostationaire positie. Met de wedstrijd hopen de organisatoren minimaal tien maal zo ver te gaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2131775). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×