Whizzkids 97 moet leiden tot IT-loopbaan

Om de belangstelling van de jeugd voor opleidingen informatica en wiskunde te stimuleren, organiseren de Technische Universiteit Eindhoven (TUE), dagblad De Telegraaf en het automatiseringsbedrijf CMG elk jaar een prijsvraag.

Vorige week vond de prijsuitreiking plaats van de Whizzkids 97. Doel is jongeren warm te maken voor een loopbaan in de automatisering. Naast de 131 deelnemende scholieren en tien schoolklassen namen ook 66 studenten deel aan de strijd. De winnaars, twee informatica-studenten aan de TUE, sleepten vijfduizend gulden in de wacht. De opgave bestond uit het opstellen van een zo compact mogelijk rooster voor een ouderavond: 197 gesprekken, twintig ouders en vijftien leraren.
"Door het oplossen van de prijsvraag wordt automatisch een beroep gedaan op het vermogen om flexibel te denken en op de vindingrijkheid", zegt Hugo Schaap, directievoorzitter van CMG in Nederland. "De gestelde opgave is een afspiegeling van de uitdagingen waar werknemers in de automatiseringswereld iedere dag mee te maken hebben. Op deze ludieke wijze willen wij studenten en scholieren vroegtijdig kennis laten maken met de werkwijze binnen de automatiseringswereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.