Managed hosting door True

Sun roept hulp IBM in voor Java

 

Sun Microsystems, de ontwikkelaar van het Java-besturingssysteem voor netwerkcomputers (NC's), heeft IBM's hulp ingeroepen om dit besturingssysteem eindelijk te kunnen lanceren.

IBM biedt de expertise van zijn 2400 Java-ontwikkelaars aan om het Java OS stabieler te maken. Oorspronkelijk moest dit product anderhalf jaar geleden al gereed zijn.
De twee bedrijven hopen dat de betrokkenheid van IBM het vertrouwen in NC's op basis van Java zal vergroten. Sun wil hiermee ook benadrukken dat zijn besturingssysteem geen gesloten omgeving is. De Java-programmeurs van beide firma's zullen samenwerken aan problemen als de beveiliging, de aansturing van randapparatuur en de administratie binnen het besturingssysteem. Daarnaast werken IBM en Sun gezamenlijk aan hulpmiddelen en diensten voor Java-ontwikkelaars en cursussen voor software- en hardwareleveranciers.
Beide bedrijven hebben veel ingezet op het Java-besturingssysteem. Sun zegt dat het deze maand zijn Javastations zal leveren. Ruim achttien maanden geleden kondigde de leverancier deze computers al aan. IBM beweert binnen enkele maanden zijn Network Station op basis van Java te introduceren. Overigens delen de twee de marketing-verantwoordelijkheid voor het besturingssysteem.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213729). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×