Dec en Microsoft verbeteren clusters

Digital verklaarde gisteren dat het samenwerkt met Microsoft om diens Cluster Server (voorheen bekend als Wolfpack) en Exchange Server te verbeteren. Met deze mededelingen onthult het bedrijf concrete details over de vorige maand versterkte samenwerking met Microsoft.

Die alliantie was enigszins ondergesneeuwd door de overnameplannen van Compaq.
"De uitbreiding voor Cluster Server is ons voornaamste aandachtsgebied", zei Mike Cuccia, marketing directeur voor Digitals software-divisie. Zijn bedrijf zal de eigen technologie voor het delen van harde schijven toepassen in zijn Tru Cluster-toevoeging aan het Microsoft-product. De huidige versie van Cluster Server is gebaseerd op een architectuur die geclusterde machines alleen toegang geeft tot de eigen disks.
Cuccia verklaarde dat de technologie voor gedeelde schijven, samen met het bijbehorende clusterbrede bestandssysteem, ook de data-integriteit beschermt wanneer meerdere gebruikers dezelfde applicatie gebruiken. Verder werkt Digital aan een Cluster Server-extensie die miljoenentransacties beveiligt. Hieronder valt ondermeer volledige replicatie naar subsystemen die tot 160 kilometer uit elkaar staan. Een ander product, genaamd Web Services, helpt bij het opzetten van failover-servers in een cluster. Die machines nemen de taken van de hoofdserver over wanneer die uitvalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.