HP voert V- en K-klasse Unix-servers op

Hewlett-Packard breidt zijn serie Unix-systemen uit met nieuwe modellen die de nieuwe 240 MHz PA-8200 processor gebruiken. De fabrikant voorziet de zware V-klasse en de middelzware K-klasse van deze opgevoerde chips.

Naar verwachting is dit de laatste sprong voorwaarts van de 8200-generatie van deze risc-processoren. Dit jaar nog gaat HP over naar de PA-8500 die een opstapje wordt naar Intels Merced-chip.
De Unix-leverancier beweert dat de nieuwe V2250-server met zestien processoren 30 procent beter presteert dan de voorgaande V2200 met 200 MHz processoren. "De exacte systeemverbetering is natuurlijk wel sterk afhankelijk van de gebruikte applicatie", relativeert ingenieur John Wiltschut van Hewlett-Packard. De V-machines gebruiken de Hyperplane crossbar-technologie en ondersteunen daardoor maximaal zestien externe verbindingen van 960 MB per seconde.
Gebruikers van oudere V-systemen moeten voor een overstap wel een keuze maken tussen maximale rekenkracht of maximale communicatiemogelijkheden. "Vanwege de fysieke ruimte voor uitbreidingen kan een ouder systeem zes processoren en negen communicatiepoorten bevatten of vier chips en dertien IO-kaarten. Niet allebei tegelijk", legt Wiltschut uit. "Over het algemeen is die keuze niet moeilijk, omdat je een computer toch inzet voor een bepaald proces. Daarbij is het zeldzaam dat topprestaties worden geëist voor zowel de rekenkracht als de IO-capaciteiten", meent hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.