Tulip glijdt steeds verder af

Het verlies dat Tulip vorig jaar leed, is veel zwaarder dan verwacht. De computerfabrikant noteerde met dieprode inkt een bedrag van 27,5 miljoen gulden, terwijl het bedrijf een jaar daarvoor het verlies tot 9,9 miljoen gulden wist te beperken. Ook de omzet is in 1997 achteruit gegaan en kwam uit op 461,4 miljoen gulden (1996: 527,5 miljoen).

Volgens de directie is het resultaat sterk negatief beïnvloed door dubbele huisvestingskosten gedurende de eerste twee maanden van het jaar en extra startkosten voor de nieuwe fabriek. Daarnaast kampte de fabriek met aanvangsproblemen, waardoor het eerste halfjaar met een behoorlijk verlies werd afgesloten. Het wegvallen van het vertrouwen bij klanten zorgde ervoor dat een krachtig herstel in het tweede halfjaar uitbleef. Verder presteerde Tulip Computers Asia ver beneden de maat.
Dit jaar is het jaar van de waarheid. Maakt Tulip dan geen winst, dan valt de continuïteit van het bedrijf niet meer te waarborgen, zeggen de directeuren Hetzenauer en Romein. Zij blijven hoopvol gestemd en zien in het eerste kwartaal van 1998 een goede omzetontwikkeling. Daarnaast verwachten ze een groeiende afzet op de consumentenmarkt als gevolg van het vorig jaar overgenomen Commodore (á raison van ruim vijftien miljoen gulden). Door het zware verlies zit Tulip krap bij de kas en moet het ook dit jaar op zoek naar nieuw kapitaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.