Landis acht tijd rijp voor beursnotering

De Utrechtse netwerkdistributeur Landis vraagt voor de zomer een notering aan aan de officiële markt van Amsterdam Exchanges. Doel van de beursgang is het vergaren van kapitaal voor verdere groei van de onderneming in Europa, zowel autonoom als via acquisities.

Ook is het een middel om nieuwe medewerkers aan te trekken. Een beursnotering vergroot de naamsbekendheid en maakt het mogelijk medewerkers met opties voor hun prestaties te belonen.
Landis werd eind 1990 opgericht door negen ex-medewerkers van HCS. Het is uitgegroeid tot een bedrijf met 230 werknemers. Vorig jaar realiseerde het een omzet van 201 miljoen gulden en een winst van 5,1 miljoen. De IT-dienstverlener verkoopt en installeert computernetwerken en -netwerkonderdelen. Het bedrijf bouwt allang geen 'lan's en wan's' meer, maar profiteert van de behoefte aan 'intra- en extranetten' waarbinnen data, spraak en beeld zijn geïntegreerd. Het bedrijf fungeert vaak als onderaannemer van automatiseerders als Getronics, Unisys, Olivetti, Alcatel en Siemens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.