Managed hosting door True

Nederlandse IT'ers: Microsoft te machtig

 

De dominante positie van softwarebedrijf Microsoft remt de ontwikkeling van concurrerende ondernemingen. 70 Procent van de Nederlandse automatiseerders meent dat de macht van de softwareleverancier het verschijnen van 'betere' concurrerende producten in de weg staat.

Dit blijkt uit een onderzoek dat bureau Interview verrichtte in opdracht vanIntermediair enComputable. De onderzoeker ondervroegen de mening van ruim tweehonderd automatiseerders in Nederland over de voor- en nadelen van Microsofts sterke marktpositie. Hierbij vroeg Interview ondermeer naar het oordeel over de algehele kwaliteit van alle Microsoft-software.
Minder dan de helft (ruim 40 procent) denkt dat de markt zelf die situatie niet zal beëindigen. Bijna tweederde (62 procent) zegt dan ook dat ingrijpen van de overheid, middels bijvoorbeeld anti-kartelwetgeving, gerechtvaardigd is om de monopoliepositie van Microsoft te doorbreken. Een ruime meerderheid (65 procent) ziet het echter wel als een goede zaak dat er, dankzij de sterke positie van Microsoft, een standaard is op softwaregebied. Bijna driekwart (74 procent) van de automatiseerders vindt de kwaliteit van die software goed tot zeer goed.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×