Managed hosting door True

Consolidatie grootste dienstverleners neemt toe

Volgens het IDC neemt in het dienstensegment consolidatie tussen de grootste it-dienstverleners toe. Dit houdt de grootste spelers sterk en helpt hen meer deals binnen te halen uit de middenmarkt, ten koste van kleinere spelers.

Dit is de conclusie van een onlangs gepubliceerd onderzoeksrapport van IDC, "Top 50 Westeuropese dienstverleners in 2006". 

Laura Converso, senior analist in het Europese dienstenmarkt en concurrentie-inzicht programma bij IDC: "Het marktaandeel van de top tien dienstenleveranciers in West Europa nam nauwelijks toe, van 33.3 procent in 2005 tot 33.5 procent in 2006. De groeiende consolidatie in de markt houdtl de grootste partijen echter sterk en helpt meer deals binnen te halen uit de middenmarkt, ten koste van kleinere partijen."

In 2006 waren de top tien snelst groeiende bedrijven in de Europese dienstenmarkt allen van verschillende categorieën. Om een paar voorbeelden te noemen: LogicaCMG, een pan-Europese dienstverlener, kwam de top tien binnen op de achtste plaats met 52.8 procent groei in omzet in 2006. De Unilog en WM-Data- acquisities hebben de Europese aanwezigheid versterkt en het aanbod uitgebreid in markten als gezondheidszorg en retail.

Minder traditionele dienstenleveranciers zoals Dell en Oracle deden het ook goed. Oracle groeide met 23 procent door de toename in consulting en de Siebel-acquisitie en acquisities van kleinere bedrijven in 2006. De afgelopen jaren heeft Dell zijn focus op diensten versterkt vanwege de voortdurende daling in hardware prijzen en marges. Daarmee bereikte Dell 21.4 procent omzetgroei.

Converso: "Ondernemingen van Indiase oorsprong komen heel sterk naar voren in het dienstenlandschap. Ze vinden in West Europa steeds meer acceptatie."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.