Mobilofonie naar Telfort en Federa

Telfort en Federa hebben de twee te vergeven licenties voor de aanleg van een landelijk telefoonnet met DSC 1800-frequenties gekregen. Federa (het consortium van France Telecom, Deutsche Telecom, ABN Amro en Rabobank) legde zeshonderd miljoen gulden op tafel.

Telfort (een combinatie van British Telecom en de Nederlandse Spoorwegen) betaalde 545 miljoen gulden. De veilinguitslag betekent dat Airtouch, het Duitse energiebedrijf Veba en Teledanmark achter het net hebben gevist.
Zowel Telfort als Federa verwachten voor het eind van het jaar te beginnen. Volgens de Consumentenbond zouden de prijzen voor mobiel bellen met 40 procent omlaag kunnen. Zij schat in dat de huidige aanbieders KPN en Libertel hun huidige prijzen moeten verlagen, omdat de twee nieuwkomers de markt met lagere tarieven zullen benaderen.
De overheid heeft in totaal 1,8 miljard gulden opgehaald met het veilen van de netwerken voor mobiele communicatie. Naast de twee landelijke licenties veilde het ministerie van Verkeer & Waterstaat ook zestien regionale kavels DCS 1800-frequenties van 2,4 tot 4,4 Mhz. KPN ging met het grooste aantal, zeven pakketten, aan de haal, gevolgd door Teledanmark/Belgacom (vier), Libertel (twee), Orange/Veba (twee) en Telfort (één).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.