Bonden en Debis hebben eindelijk akkoord

De vakbonden hebben vanmiddag een akkoord over de eenjarige cao bereikt met automatiseringsbedrijf Debis. CNV-onderhandelaar Peter Geraerds meldt opgelucht dat overeenstemming is bereikt over een structurele loonsverhoging van 2 procent en daarnaast een beoordelingsafhankelijke verhoging van gemiddeld 2,5 procent.

Aan het eind van het jaar ontvangen de werknemers een eenmalige toeslag van 0,5 procent. Verder maakten de partijen afspraken over het bestuderen van een leeftijdsbewust personeelsbeleid en het cafetaria-model. Dit laatste houdt in dat de werknemers naar eigen behoefte individuele arbeidsvoorwaarden kunnen afspreken met de werkgever. De resultaten van deze studie komen aan de orde tijdens de besprekingen over de nieuwe cao.
De onderhandelingen tussen Debis en de bonden liepen de afgelopen maanden telkens vast. In februari verliet de Debis-directie de onderhandelingstafel. De vakbonden en de onderneming waren het oneens over de beloningsvorm. Debis wilde de ruimte voor loonsverhoging volledig inzetten voor variabele beloning en winstdeling. De vakbonden vonden dit onbespreekbaar. Zij pleitten voor structurele verhogingen. De partijen besloten een afkoelingsperiode in te stellen. Vandaag kwamen de onderhandelaars weer bijeen.
"We blijven met dit compromis ruim binnen de grenzen van wat de vakbonden redelijk achten", concludeert Geraerds. De vakbondsman geeft een compliment aan beide partijen. "De problemen zijn opgelost. Zo hoort het ook." CNV legt het akkoord op 12 maart aan de leden voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.