Scheepbouwer blijft langer bij KPN

Ad Scheepbouwer blijft de komende vier jaar aan als chief executive officer bij KPN. Zijn contract dat op 1 juli 2009 zou aflopen is verlengd tot 1 juli 2011. De pensioenbonus van 2,5 miljoen euro wordt geïnvesteerd in aandelen KPN.

Bestuursvoorzitter Scheepbouwer (63) blijft tot 2011 aan bij KPN . Dat heeft de bedrijfsleiding vandaag bekend gemaakt. De Raad van Commissarissen spreekt zijn vertrouwen uit dat Scheepbouwer de juiste man is om de strategische transformatie te leiden van traditioneel telecombedrijf naar communicatie dienstverlener (met speciale ict-tak red.)

Basissalaris, de variabele beloning op korte termijn en de pensioenbonus blijven gelijk aan het huidige contract (onveranderd sinds 2001). Daarnaast stelt de Raad van Commissarissen voor de variabele beloning voor de lange termijn significant te verhogen. Het is niet bekend gemaakt om welk bedrag dat gaat. De wijziging van de variabele beloning voor de lange termijn wordt tijdens de  Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 6 november 2007 voorgelegd.

Scheepbouwer heeft besloten om de dag na de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zijn pensioenbonus van 2,5 miljoen euro (netto te ontvangen bedrag) te investeren in aandelen KPN.

Scheepbouwer is sinds 1 november 2001 bestuursvoorzitter bij KPN. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter bij postbedrijf TPG (tegenwoordig TNT).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit wekt "mixed feelings" bij me op: een topbestuurder die tot zijn 67e blijft terwijl vele KPN-ers het bedrijf z.s.m. moeten verlaten. Ik heb zelf dhr Scheepbouwer nog eens per brief verzocht als KPN'er met ict en marketing ervaring mijn werkzaamheden niet op de pensioenleeftijd van 62 te gaan stoppen maar pas jaren later (minstens 65, wellicht 67). Tja, dat was natuurlijk niet mogelijk bij de huidige afslanking... .

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-27T10:26:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.