Introductie C/TAC breekt beursrecords

De beursintroductie van de SAP-dealer C/TAC was een ongehoord succes. Zelden trok een nieuwe emissie zoveel belangstelling onder particuliere beleggers. Op de Amsterdamse effectenbeurs kan men zich niet herinneren ooit zo'n stormloop te hebben meegemaakt.

ING Baring, verantwoordelijk voor de emissie, had de vraag naar de aandelen volledig onderschat. Eerst is besloten de inschrijvingstermijn en de beursgang ruim een week te vervroegen. Vervolgens bleek de introductieprijs met 21 gulden te laag gesteld. Op de eerste beursdag hadden zoveel beleggers orders 'tegen elke prijs' afgegeven, dat de eerste officiële koers 49,90 gulden bedroeg. Nooit eerder in de beursgeschiedenis was er zo'n groot verschil tussen de introductiekoers en de eerste officiële beurskoers.
Uitgaande van die koers is aan C/TAC een beurswaarde van 213 miljoen gulden toegekend. Dat is veel voor een bedrijf met honderd medewerkers die uitsluitend SAP-standaardsoftware implementeren. C/TAC profiteert van de overweldigende belangstelling bij particuliere beleggers voor alles wat naar geavanceerde technologie riekt. Dat C/TAC gewoon een SAP-dealer is en geen eigen software ontwikkelt, weerhoudt aandeelhouders er niet van dit aandeel alshigh tech in de portefeuille op te nemen. De kleinere belegger snakt ernaar te profiteren van de enorme groei in de automatiseringsmarkt. Het maakt hem niet uit wat een onderneming doet: unieke software ontwikkelen, personeel detacheren of een dealerschap bekleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.