Risseeuw: 1997 heel goed jaar geweest

Getronics rondde het boekjaar 1997 af met een omzet van 2,77 miljard en een winst van 180 miljoen gulden. Dat zijn stijgingen van respectievelijk 25,6 en 36,8 procent in vergelijking met 1996. Toen realiseerde de automatiseerder een omzet van 2,21 miljard en een winst van 131 miljoen gulden.

Zonder de acquisitie van het Noorse IT-bedrijf Ark Asa, dat is meegeconsolideerd vanaf het laatste kwartaal, zou de omzet met een 21,4 procent interne groei zijn toegenomen tot 2,68 miljard gulden. Getronics schat de kosten van de millennium-aanpassingen, die het moet treffen om de eigen systemen te repareren, op zeventien miljoen gulden. Het gaat vooral om de reparatie van de administratieve ex-Raet-systemen. Dit bedrag is als eenmalige post ten laste van het fiscale jaar 1997 genomen.
Het boekjaar 1997 is voor Getronics een bevestiging van de stevige positie in eigen land. Daarom durft topman Risseeuw het aan om dit jaar actiever te zijn in het buitenland dan tot nu toe het geval is geweest. Het bedrijf denkt met name aan het doen van een aantal acquisities. Het richt zijn blik vooral op Spanje, Frankrijk en Engeland en wil in Scandinavië en België verder groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.