Wijers ziet 2000-bewustzijn groeien

"Het bewustzijn bij het bedrijfsleven begint te groeien", stelde minister Wijers van Economische Zaken tijdens een gecombineerde vergadering van de vaste kamercommissies voor EZ en Biza over de eeuwwisseling.

Een jaar geleden leefde de kwestie slechts bij 15 procent van de ondernemingen. Medio april komen de resultaten van een nieuwe meting.
De peiling van mei 1997, uitgevoerd door PA Consulting, plaatste Nederland mondiaal gezien als middenmoter. De bewustwording was minder dan in landen als Groot-Brittannië en de VS, terwijl de aanpak voorop liep. Met groeiende bewustwording doelt Wijers vooral op middelgrote bedrijven.
Eind vorig jaar is in een aantal sectoren een reeks pilots gehouden, gevolgd door een tweede serie begin dit jaar. Dat moet eenmanagement checklist en een modelplan van aanpak opleveren voor elke sector. Pilots kunnen ook de wenselijkheid aantonen van specifieke millennium-platformen. Naast het landelijke platform is bijvoorbeeld al een platform voor de zorgsector ingesteld. Wijers verwacht binnenkort een positieve uitkomst van overleg met Fenit over een 2000-keurmerk.
Voor een fiscale stimulans van het bedrijfsleven voelt Wijers weinig vanwege uitvoeringsproblemen. Wel ziet hij iets in bedrijven aanspreken via accountants. Bij de controle van de jaarrekening zouden die ook de 2000-maatregelen kunnen bekijken. Mede daarom is het Millennium Platform uitgebreid met iemand van accountantsvereniging Nivra.
Naast het platform is er voor de openbare sector een Projectbureau Millennium Overheid, gecoördineerd door staatssecretaris Kohnstamm. Twijfels bij de Kamer over de vraag of hij wel voldoende kan klaarmaken, pareert hij. Hij ziet ook niets in een tijdelijke, machtige projectminister. "Mijn macht is de schandpaal." Daarmee doelt Kohnstamm op de rapportage van de vorderingen per ministerie. Wie in de laatste rapportage slecht scoorde, maakt nu tempo. Per 1 april moeten alle objecten zijn geanalyseerd. Per 1 mei moet de volgende rapportage af zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.