Philips in alliantie Internet-apparatuur

Philips heeft zich gisteren aangesloten bij een alliantie van acht elektronica-concerns die gezamenlijke standaarden ontwikkelen voor Internet-apparaten. Dit is gistermiddag bekendgemaakt op de beurs Cebit in Hannover. De nu aaneengesloten bedrijven zijn: Philips, Thomson, Grundig, Sony, Toshiba, Sharp, Matsushita en Hitachi.

Dit samenwerkingsverband van Europese en Japanse multimedia-giganten wil een tegenwicht bieden voor het overwicht van de Amerikaanse computerindustrie. Aangevoerd door Intel, Microsoft en Compaq proberen computerfirma's uit de Verenigde Staten de markt voor multimedia- en Internet-apparatuur in handen te krijgen. Zo werken Intel en Microsoft al enige tijd aan de ontwikkeling van computerstandaarden voor televisie-achtige toepassingen, zoals de Web-TV.
De Europees/Japanse alliantie wil dergelijke initiatieven de pas afsnijden door zelf eerder met standaarden te komen. Hierdoor moeten apparaten van verschillende producenten gegarandeerd kunnen samenwerken en communiceren. Ook nieuwe software en hardware moet eenvoudig en universeel zijn in te voeren. De multimedia-coalitie verzekert dat hun alternatieve standaarden voor iedereen open zullen zijn. Het is nog onbekend of dit initiatief ook Java van Sun of Windows CE van Microsoft omvat. Philips en Grundig gebruiken het mini-besturingssysteem van Microsoft al in hun producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.