Managed hosting door True

Scholen kunnen instroom beïnvloeden

 

De houding van de scholen in het beroepsonderwijs bepaalt in hoge mate of jongeren voor een technische opleiding kiezen. Scholen kunnen dan ook zelf het aantal technische studenten laten stijgen. Dit concludeert het Instituut voor Toegepaste Sociale Wetenschappen (ITS) na een onderzoek in opdracht van minister Ritzen van Onderwijs.

De verminderde belangstelling van jongeren voor techniek is geen afdoende verklaring voor de afgenomen instroom in technische opleidingen in het beroepsonderwijs, zo concludeert de ITS. Scholen die denken dat ze geen invloed op de instroom kunnen uitoefenen, hebben te maken met een sterk dalend aantal nieuwkomers. Bij scholen met veel aanvragen denken decanen en directeuren wel invloed te kunnen uitoefenen.
Het ministerie probeert de instroom te verhogen om de tekorten aan technisch geschoolde mensen op de arbeidsmarkt te verkleinen. Tussen de scholen blijken grote verschillen in aanmeldingen bestaan. Ritzen neemt de conclusies van de ITS mee in het stimuleringsprogramma bèta en techniek.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214985). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×