Ford plaatst grote order bij PS Group

De Amerikaanse autofabrikant Ford heeft voor tientallen miljoenen guldens software besteld bij het Nederlandse softwarebedrijf PS Group. De PC-applicatie Kapes, die ook mobiel op een laptop te gebruiken is, maakt een schatting van inkoopprijzen van technische onderdelen.

Daarmee kunnen ondernemingen effectiever onderhandelen met hun toeleveranciers. Ford gaat de PC-applicatie in eerste instantie gebruiken in zijn vestigingen in Detroit, Londen en Keulen.
De implementatie van het pakket is volgens Robert van Veelen, directeur van PS Group Holding, binnen zes maanden gereed: "Het standaardpakket Kapes moet aangepast worden aan de eisen van Ford, waarna het geïnstalleerd kan worden." In die zes maanden vinden tevens de opleidingen aan de gebruikers plaats. Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in India heeft PS Group een ontwikkelclub gehuisvest van 25 respectievelijk 20 medewerkers, die de software-aanpassingen uitvoeren.
Het in Progress ontwikkelde Kapes bevat een kennisbank en een kostenmodel, zodat de applicatie vrij nauwkeurig op basis van de specificaties kan uitrekenen wat een bepaald onderdeel zou mogen kosten. "Kapes geeft bedrijven een gereedschap in handen om te kunnen onderhandelen in een woud van toeleveranciers", aldus Van Veelen. Ford kan, met een inkoopvolume van tientallen miljarden guldens, enorme besparingen gaan realiseren met deze toepassing.
Ford blijkt gecharmeerd te zijn van Nederlandse software. Ook Baan levert zijn product aan de Amerikaanse autofabrikant. PS Group werkt momenteel aan interfaces tussen erp-leveranciers als Baan en SAP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.