Belastingdienst geeft Sybase nog niet op

"Wij overwegen nog niet om af te stappen van de relationele database van Sybase of Powerbuilder. Pas op het moment dat Sybase zijn positie niet veilig kan stellen, heeft dat consequenties", aldus Piet de Kam, algemeen directeur van het automatiseringscentrum van de Belastingdienst in Apeldoorn.

Na een jaar van herstel publiceerde Sybase vorige maand opnieuw forse verliescijfers over 1997. Zeshonderd mensen zijn ontslagen en er is weer een nieuwe strategie geformuleerd.
De Kam heeft wel meerups en downs in de IT-industrie meegemaakt. De situatie moet echt evident zijn voordat hij een product buiten de deur zet. Een verlies over een boekjaar is daarvoor geen reden. De Belastingdienst heeft ongeveer twintigduizend Sybase-gebruikers. "De positie van leveranciers is continu onderwerp van beschouwing. Het gaat primair om de productkwaliteit. Sybase heeft een goed product en voldoet dus", aldus De Kam. Ook zijn migratietrajecten naar een ander product uit zowel technisch als economisch oogpunt niet aantrekkelijk.
De recente berichten over bezorgde gebruikers betreffen vooral de strategische wijziging. Door de concentratie op Internet, mobiele toepassingen en gegevenspakhuizen vrezen sommige gebruikers minder aandacht voor productontwikkeling op het gebied van conventionele oltp-toepassingen (online transaction processing).
Inmiddels heeft Baan aangekondigd de Sybase-database te ondersteunen voor zijn erp-software. Volgens Sybase wordt ook gesproken met Peoplesoft en Lawson. De databaseleverancier was uitgesloten van de markt voor bedrijfsbrede software omdat het geenrow level locking ondersteunde. Deze functionaliteit, die in de volgende database-versie van Sybase opduikt, vergroot de schaalbaarheid en het aantal gebruikers van een database. De Sybase Adaptive Server Enterprise 11.9 is eind dit jaar beschikbaar. Naar verwachting volgen de productaankondigingen van Peoplesoft en Lawson voor ondersteuning van Sybase niet veel later.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.