Amerikaans Qwest koopt provider Eunet

Het Amerikaanse bedrijf Qwest Communications neemt de in Amsterdam gevestigde Internet-aanbieder Eunet over. Met de transactie is een bedrag van ongeveer 315 miljoen gulden gemoeid.

Qwest zal in contanten en aandelen betalen. De Amerikanen zullen eveneens de financiering ondersteunen van het belang van 50 procent dat Eunet in de Duitse aanbieder X-link neemt. Eunet is een snel groeiende aanbieder in Europa en had in 1997 een omzet van ongeer 112 miljoen gulden. Dit jaar verwacht de onderneming een omzet van meer dan 150 miljoen gulden te realiseren.
"De Europese data-markt groeit naar een omvang van meer dan 110 miljard gulden in het jaar 2000. Internet is de drijvende kracht achter deze trend", verklaarde directeur Joseph Nacchio van Qwest. "De liberalisatie van de Europese telecommarkt, de onlangs verworven capaciteit op de transatlantische kabel Gemini en de overname van Eunet stelt ons in staat om goedkope Internet-diensten aan te bieden tussen Amerika en Europa." De bedrijven verwachten de overname volgende maand af te ronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.