KPN vecht besluiten Opta aan

KPN zal bij de rechter schorsing vragen van de uitvoering van het besluit dat de Opta vorige week heeft genomen. De regulator beschikte dat KPN de tarieven moet verlagen die de onderneming aan concurrenten oplegt voor het gebruik van het aansluitnet van KPN.

Het telecombedrijf moet deze interconnectietarieven al op 1 mei verlagen. Ook moet KPN de prijs van het basisabonnement zodanig aanpassen dat de kosten van het aansluitnet geheel worden gedekt door het abonnement. Volgens de KPN brengt dit "onaanvaardbare financiële schade" met zich mee, omdat het onmogelijk is voor 1 mei de aangepaste abonnementen te introduceren.
KPN zal tevens bezwaar aantekenen tegen het besluit van de Opta om drie kortingsregelingen voor zakelijke klanten te beëindigen. De onderneming vindt deze beslissing voorbarig en meent een achterstand op te lopen ten opzichte van de concurrenten op de Nederlandse markt. Volgens de KPN beperkt de Opta de onderneming in de mogelijkheden om korting te geven aan nieuwe klanten, terwijl concurrenten dit wel mogen doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.