Managed hosting door True

Aandeelhouders Getronics akkoord met voorwaarden KPN

logo

De aandeelhouders van Getronics stemmen in met de door KPN gestelde voorwaarden voor overname. De vertrekpremies van het vertrekkende bestuur zorgden wel voor een verhitte discussie.

De aandeelhouders van Getronics hebben in meerderheid ingestemd met de door KPN gestelde voorwaarden bij overname. Dat is de uitkomst van de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Getronics op dinsdag 2 oktober 2007.

KPN biedt 6,25 euro per aandeel Getronics. Dat komt neer op een prijs van 766 miljoen euro in totaal. Over het bod zelf werd niet gestemd, omdat de aandeelhouders vrij zijn in het wel of niet aanbieden van hun stukken en daarmee dan een definitieve stem geven. Tijdens de vergadering is ook ingestemd met KPN's plannen om een nieuwe Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Getronics te benoemen.

Vertrekpremies discussiepunt

De vertrekpremies voor de vertrekkende bestuursleden (gezamenlijk bijna 6,1 miljoen euro) zorgde voor discussie.  Met name het bedrag dat bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar meekrijgt (2,4 miljoen euro) stuitte op weerstand. Voorzitter Jan Maarten Slagter van de Vereniging van Effecenbezitters (VEB): "Het bedrijf heeft de afgelopen jaren verlies geleden en driekwart miljard aan aandeelhouderswaarde is vernietigd."

Het Getronics-management noemt de overname door KPN 'een goed perspectief voor alle aandeelhouders'. Er heeft zich geen andere partij gemeld voor de overname. Volgens het bestuur is zelfstandig voortbestaan geen verstandige keuze. Raadsvoorzitter Rinus Minderhoud "Het aandeel heeft geen opwaarts potentieel."

Aandeelhouders van Getronics kunnen hun stukken tot 12 oktober aanmelden.

KPN heeft inmiddels 30 procent van de aandelen Getronics in handen. De telecomdienstverlener zet het bod door als het 80 procent van de aandelen in handen heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-03T09:39:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.